Γιατί σε εμάς;

  • Αυθεντική συσκευή και μέθοδος κρυολιπόλυσης CoolSculpting®
  • Έως 40% μείωση του τοπικού λίπους σε μία 1 μόνο συνεδρία
  • Ενισχυμένες κεφαλές ψύξης CoolAdvantage™ και CoolAdvantage Plus™ για θεραπεία μεγαλύτερου όγκου λίπους σε συντομότερο χρόνο και πιο άνετη εφαρμογή
  • Σύστημα ασφαλείας Freeze Detect™ με ενσωματωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας
  • Οχτώ εγκρίσεις FDA (ανά περιοχή εφαρμογής)
  • Εφαρμογή από ομάδα του Dr. Τζερμιά, εκπαιδευμένη στη Zeltiq Academy
  • 25ετής Εμπειρία & Εξειδίκευση σε LASER και Energy Based Devices
  • Ιατρεία βραβευμένα για τις Καινοτόμες Υπηρεσίες τους με HealthCare Awards

Γιατί να επιλέξω τα Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics;


Διαθέτουμε την αυθεντική μέθοδο και συσκευή κρυολιπόλυσης CoolSculpting® της αμερικανικής εταιρίας Zeltiq.

Είναι η μοναδική συσκευή που εγγυάται μόνιμο αποτέλεσμα (έως 40% αφαίρεση τοπικού λίπους) με μία μόνο συνεδρία, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ψύξης της. Επιπλέον, διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία “Freeze Detect” που ανιχνεύει οποιαδήποτε μεταβολή θερμοκρασίας στο δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας και τη διακόπτει αυτόματα εάν χρειαστεί, φροντίζοντας για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όχι τυχαία, είναι η μοναδική συσκευή που φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Διαθέτουμε έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η θεραπεία με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® επιβλέπεται από τον Dr. Τζερμιά, που διαθέτει 25ετή εμπειρία στη χρήση LASER και Energy Based Devices. Η εφαρμογή πραγματοποιείται μονάχα από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο έχει εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, στα γραφεία της Zeltiq Academy, της ακαδημίας της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας. Πριν την έναρξη της θεραπείας, πραγματοποιείται συνολική αξιολόγηση του σώματος του υποψηφίου και γίνεται σαφής εκτίμηση του ποσοστού λίπους που μπορεί να εξαλειφθεί, βάσει αυστηρού ιατρικού πρωτοκόλλου. Κατά τη διαδικασία αυτή, εντοπίζονται και σημαδεύονται τα σημεία τοπικού πάχους που θα πρέπει να εξαλειφθούν για να γίνουν πιο αρμονικές οι καμπύλες του σώματος και να υπάρξει ένα φυσικό ελκυστικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, επιλέγονται οι κατάλληλες κεφαλές προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ακριβή και οριστικό τρόπο οι περιοχές του συσσωρευμένου λίπους και διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας αφού κάθε σώμα έχει τις ιδιαιτερότητές του.


Χρησιμοποιούμε τις ενισχυμένες κεφαλές CoolAdvantage™ και CoolAdvantage Plus™.

Το CoolSculpting® είναι η μοναδική συσκευή που συνοδεύεται από διαφορετικές κεφαλές, έτσι ώστε να σμιλεύει με ακρίβεια τα ανεπιθύμητα σημεία τοπικού πάχους ανάλογα με την περιοχή του σώματος όπου εφαρμόζεται και να εξασφαλίζει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Στα Ιατρεία IQ Skin Clinics, διαθέτουμε τις ενισχυμένες κεφαλές ψύξης CoolAdvantage™ και CoolAdvantage Plus™, που ψύχουν στους -13 βαθμούς Κελσίου, αναρροφούν μεγαλύτερο όγκο λίπους, μειώνουν τη θεραπεία σχεδόν στον μισό χρόνο (από τα 60′ στα 35′) και εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση κατά την εφαρμογή.

 Προσφέρουμε τη θεραπεία σε προσιτές τιμές.

Οι τιμές για τη θεραπεία CoolSculpting® είναι προσαρμοσμένες έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές σε σχέση τόσο με τον ελληνικό, όσο και με τον διεθνή χώρο, καθώς εξυπηρετούμε και διεθνείς πελάτες. Με δεδομένο ότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η πιο δημοφιλής μη-επεμβατική θεραπεία για τη μόνιμη εξάλειψη του τοπικού πάχους σε όλον τον κόσμο, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει προσιτή σε όλους. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι παραπάνω από μία οι περιοχές τοπικού πάχους που επιθυμούν οι πελάτες μας να εξαλείψουν, και σε αυτές τις περιπτώσεις το σύνολο της τιμής προσαρμόζεται έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν το σώμα που τους αξίζει.

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους έχουν ανεπιθύμητο τοπικό πάχος που ανθίσταται στην υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι όσοι έχουν συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους, το οποίο θα ήθελαν να εξαλείψουν χωρίς χειρουργείο, χωρίς πόνο, χωρίς χάσιμο χρόνου. Το λίπος πρέπει να είναι τόσο όσο να μπορεί να «τσιμπηθεί» με τα δάχτυλα (pinchable fat). Αυτό είναι ένα απλό τεστ που δείχνει ότι υπάρχει αρκετό λίπος στην περιοχή και όχι μόνο δέρμα, ώστε να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα η θεραπεία. Επιπλέον, το λίπος πρέπει να είναι υποδόριο (αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα)  και όχι ενδοσπλαχνικό (αυτό που υπάρχει ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα).

Καθότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν αποτελεί λύση αδυνατίσματος για ανθρώπους που υποφέρουν από παχυσαρκία, αλλά μία μέθοδο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν παραπάνω από 10 περίσσια κιλά σε σχέση με το φυσιολογικό βάρος τους.

Πώς ακριβώς ψύχεται ο λιπώδης ιστός;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® συνοδεύεται από διάφορες κεφαλές, οι οποίες ψύχουν τους ιστούς με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο. Ο χειριστής επιλέγει την κατάλληλη κεφαλή ανάλογα με την περιοχή του σώματος όπου εντοπίζεται το τοπικό πάχος. Η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή αναρροφά το τοπικό πάχος και το συγκρατεί απαλά ανάμεσα σε δύο πάνελ που το ψύχουν με απόλυτα ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο. Οι αισθητήρες (ειδικά θερμόμετρα) που υπάρχουν ενσωματωμένοι στην κεφαλή, ελέγχουν τη θερμοκρασία του δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας και την προβάλλουν στην οθόνη του μηχανήματος, κάτι που δεν προσφέρουν οι άλλες συσκευές κρυολιπόλυσης που έχουν προσπαθήσει – αποτυχημένα – να αντιγράψουν την τεχνολογία της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting®.

Πώς δρα το μηχάνημα;

Η τεχνολογία της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® αναπτύχθηκε στη Βοστόνη και βασίστηκε στο αδύναμο σημείο των λιποκυττάρων: το ψύχος. Καθηγητές Δερματολογίας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλή θερμοκρασία, κρυσταλλοποιούνται και πεθαίνουν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι γειτονικοί ιστοί του δέρματος.

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® εκθέτει τα περίσσια λιποκύτταρα σε θερμοκρασία -11 βαθμών Κελσίου για περίπου μία ώρα. Η έκθεση αυτή αλλάζει τη μορφολογία των λιποκυττάρων και τα φέρνει σε μία μη-φυσιολογική κατάσταση (λανθάνουσα), προκαλώντας την απόπτωσή τους με την απελευθέρωση κυτοκινών και άλλων φλεγμονωδών διαβιβαστών. Τα φλεγμονώδη κύτταρα απορροφούν σταδιακά τα λιποκύτταρα μέσα στους επόμενους μήνες. Τα λιπίδια αυτών των λιποκυττάρων απελευθερώνονται αργά και μεταφέρονται μέσω του λεμφικού συστήματος προς επεξεργασία από τον οργανισμό, όπως θα έκανε και με το λίπος των τροφών. Ακριβώς επειδή η διαδικασία επεξεργασίας των λιπιδίων είναι αργή και σταδιακή, δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ή την ηπατική λειτουργία του οργανισμού.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;

Ναι. Με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας κατά 25-40%. Ακόμα κι αν υπάρξει αργότερα αύξηση του σωματικού βάρους, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα ξανασυσσωρευθεί εκ νέου λίπος αφού τα λιποκύτταρα δεν θα υπάρχουν πια για να ξαναδιογκωθούν. Επομένως, είτε ζυγίζετε λιγότερο, είτε όχι, θα συνεχίζετε να έχετε λιγότερους πόντους στην περιοχή της θεραπείας, να φοράτε άνετα τα ρούχα σας και να αισθάνεστε υπέροχα. Όταν το τοπικό πάχος φύγει, φεύγει για πάντα.

Τι διαφορά έχει η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® από τις υπόλοιπες συσκευές κρυολιπόλυσης;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® είναι η μοναδική συσκευή που έχει λάβει την έγκριση του FDA, του αυστηρού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής, για τη μόνιμη μείωση του τοπικού λίπους. Επιπλέον, είναι η μοναδική συσκευή που διαθέτει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect, με την οποία εγγυάται την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής. Το σύστημα Freeze Detect βασίζεται σε ειδικούς αισθητήρες, με τους οποίους εξασφαλίζεται η σταθερή διατήρηση της θερμοκρασίας στους -11 βαθμούς Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Με τον τρόπο αυτόν, η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική. Επιπλέον, οι αισθητήρες που υπάρχουν ενσωματωμένοι μέσα σε όλες τις κεφαλές (applicators), μπορούν να ανιχνεύσουν οποιαδήποτε μεταβολή στο δέρμα και να διακόψουν αυτόματα τη θεραπεία εάν χρειαστεί, προλαμβάνοντας την πρόκληση εγκαυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® συνοδεύεται από έξι διαφορετικές κεφαλές (applicators), έτσι ώστε να επιλέγεται πάντα η κατάλληλη κεφαλή ανάλογα με την περιοχή της θεραπείας και χάρη στην άριστη εφαρμογή, να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® υπερέχει ακόμα στον τρόπο αξιολόγησης του κάθε περιστατικού. Γίνεται πάντα συνολική εκτίμηση 360 μοιρών του σώματος και διαμορφώνεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή που αποτελεί το προσωπικό του «Treatment to Transformation», ή αλλιώς το πλάνο θεραπείας που οδηγεί στη μεταμόρφωση του σώματός του.

Τέλος, σε αντίθεση με τις απομιμήσεις της, η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® εφαρμόζεται ως ιατρική πράξη και γι’ αυτό παρέχεται μόνο σε επιλεγμένους ιατρικούς χώρους και όχι σε κέντρα αισθητικής όπου δεν υπάρχει ιατρική επίβλεψη.

Τι διαφορά έχει το αποτέλεσμα της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® σε σχέση με το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης;

Το αποτέλεσμα της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® δεν είναι τόσο γρήγορο ή δραματικό, όσο αυτό μιας επεμβατικής μεθόδου, όπως είναι η λιποαναρρόφηση. Σε μία συνεδρία CoolSculpting®, υπάρχει η δυνατότητα καταστροφής του 25-40% των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας. Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® στοχεύει μόνο στα λιποκύτταρα και αφήνει άθικτους όλους τους υπόλοιπους ιστούς του δέρματος. Το περίσσιο λίπος αποβάλλεται σταδιακά από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών, διάστημα ικανό ώστε το δέρμα να προσαρμοστεί χάρη στην ελαστικότητά του.

Αντιθέτως, με τη λιποαναρρόφηση, τα λιποκύτταρα σκοτώνονται και αποβάλλονται με «βίαιο» τρόπο αφήνοντας το δέρμα τραυματισμένο και επιρρεπές στη χαλάρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για τα άτομα που επιθυμούν να καταπολεμήσουν οριστικά το τοπικό πάχος αποφεύγοντας τον πόνο, τους κινδύνους και τον χρόνο ανάρρωσης που συνεπάγεται μία χειρουργική διαδικασία, η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Πόσα κιλά θα χάσω με το CoolSculpting®;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά μέθοδο οριστικής καταπολέμησης του τοπικού πάχους. Με το CoolSculpting® μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων στις περιοχές της θεραπείας και το περίσσιο λίπος αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος. Καθώς μειώνεται ο αριθμός και ο όγκος των λιποκυττάρων, παρατηρείται αξιοσημείωτη διαφορά σε επίπεδο πόντων, αλλά όχι σε επίπεδο βάρους. Με λίγα λόγια, θα δείτε πολύ μικρή διαφορά στη ζυγαριά, αλλά πολύ μεγάλη διαφορά στην εφαρμογή των ρούχων σας.

Τι θα γίνει αν ξαναπάρω βάρος τα επόμενα χρόνια;

Αν τύχει να πάρετε βάρος, τότε αυτό θα κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στο σώμα σας, αφού στις θεραπευμένες περιοχές τα λιποκύτταρα θα έχουν μειωθεί οριστικά κατά 25-40%. Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι η υπεροχή στη δράση της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting®: η μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων.

Πολλοί θεωρούν ότι η μείωση του βάρους σημαίνει μείωση του αριθμού των λιποκυττάρων. Αυτό είναι λάθος. Όταν χάνουμε βάρος, τα λιποκύτταρά μας μικραίνουν σε μέγεθος (συρρικνώνονται), όμως ο αριθμός τους παραμένει ίδιος. Έτσι, όταν παίρνουμε βάρος, τα λιποκύτταρα αυτά ξαναμεγαλώνουν (διογκώνονται). Με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® αντιθέτως, μειώνεται οριστικά ο αριθμός των λιποκυττάρων στην περιοχή της θεραπείας, γι’ αυτό σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης του σωματικού βάρους, στην περιοχή θα συσσωρευθεί κατά 25-40% λιγότερο λίπος αφού τα λιποκύτταρα θα είναι μειωμένα κατά 25-40%.

Θα δω βελτίωση αν δεν γυμνάζομαι, αν δεν διατρέφομαι ισορροπημένα και αν δεν πίνω αρκετό νερό;

Ναι. Η θεραπεία με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® θα έχει αποτέλεσμα ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς μειώνει οριστικά τον αριθμό των λιποκυττάρων σας στις περιοχές του τοπικού πάχους κατά 25-40%. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης, καθώς το σώμα θα είναι πιο «στεγνό» από περιττό λίπος και κατακρατήσεις, και το δέρμα πιο σφιχτό και σφριγηλό.

Με το CoolSculpting® μπορεί να προκληθεί χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή της θεραπείας;

Όχι. Αντιθέτως, η πιθανή υπάρχουσα όψη χαλάρωσης στην περιοχή βελτιώνεται για τρεις λόγους: πρώτον, διότι με τη μέθοδο της ψύξης προκαλείται φλεγμονή στους ιστούς, η οποία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, δομική ουσία των κυττάρων που χαρίζει νεανική όψη στο δέρμα. Δεύτερον, διότι με την αποβολή των λιποκυττάρων, οι υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου αποκτούν περισσότερο χώρο να επεκταθούν και επομένως να προσφέρουν καλύτερη στήριξη στην επιδερμίδα. Και τρίτον, διότι χάρη στην ελαστικότητά του το δέρμα έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στον νέο μειωμένο τοπικό όγκο λίπους της περιοχής.

Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν αποτελεί θεραπεία για την υπάρχουσα χαλάρωση. Αυτή αντιμετωπίζεται με άλλες θεραπείες, όπως την τοποθέτηση νημάτων, την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων, τη μεσοθεραπεία, κ.α.

To CoolSculpting® ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης;

Όχι. Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν είναι μία θεραπεία για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, αλλά για την οριστική μείωση του τοπικού πάχους. Στην περιοχή της θεραπείας, μπορεί να υπάρξει βελτίωση της πιθανής υπάρχουσας όψης χαλάρωσης, όμως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενδείκνυνται άλλες θεραπείας όπως η τοποθέτηση νημάτων, η χρήση ραδιοσυχνοτήτων, η μεσοθεραπεία, κ.α.

Αφού μειώνεται το λίπος, γιατί δεν βελτιώνεται η όψη της κυτταρίτιδας;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν αποτελεί θεραπεία για την κυτταρίτιδα, αλλά για τη μείωση του τοπικού πάχους. Η όψη της κυτταρίτιδας μπορεί να βελτιωθεί λίγο μόνο στο σημείο της εφαρμογής, αλλά είναι προφανές ότι αν η εφαρμογή πραγματοποιηθεί για παράδειγμα στα ψωμάκια, δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση στην όψη της κυτταρίτιδας που ενδεχομένως να υπάρχει σε όλη την επιφάνεια των μηρών. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, εφαρμόζεται η μέθοδος CelluSculpting σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνική υποσκαφής CelluClip.

Πώς μπορώ να ξεχωρίσω ότι όταν τσιμπάω μία περιοχή, αυτή περιέχει λίπος και δεν είναι μόνο δέρμα;

Αν η περιοχή έχει μόνο δέρμα, τότε ρολάρει εύκολα ανάμεσα στα δάχτυλα. Αν όμως έχει λίπος, τότε αντιστέκεται στην κίνηση αυτή.

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, για παράδειγμα στα μάγουλα;

Όχι. Μπορεί όμως να εφαρμοστεί με ασφάλεια στην περιοχή του διπλοσάγονου. Για τη συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα, υπάρχει η ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή (applicator) CoolMini™. Η CoolMini™ εφαρμόζει άριστα στη μικρή περιοχή του διπλοσάγονου και με ασφάλεια την αναρροφά και την ψύχει, αντιμετωπίζοντας οριστικό το τοπικό πάχος σε μία περιοχή που αν και περιορισμένης έκτασης, αποτελεί πηγή έντονης δυσαρέσκειας. Για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους στα μάγουλα, εφαρμόζεται η μέθοδος LipoLysis.

Αν κάνω CoolSculpting® στην περιοχή της κοιλιάς, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί το γυναικολογικό σύστημα;

Όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Το σύστημα ψύξης της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® στοχεύει με ελεγχόμενο τρόπο αποκλειστικά και μόνο τον υποδόριο ιστό. Δεν επηρεάζει ούτε το γυναικολογικό σύστημα, ούτε κανένα άλλο εσωτερικό όργανο. Είναι μία απολύτως ασφαλή μέθοδος, η μοναδική για τη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους που έχει λάβει την έγκριση του FDA, του αυστηρού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Αν κάνω CoolSculpting® στην περιοχή των μπράτσων ή των προσαγωγών, υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η λειτουργία των αδένων;

Όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Το σύστημα ψύξης της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® στοχεύει με ελεγχόμενο τρόπο αποκλειστικά και μόνο τον υποδόριο ιστό. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία των αδένων, ούτε άλλου συστήματος του οργανισμού. Είναι μία απολύτως ασφαλή μέθοδος, η μοναδική μη-επεμβατική θεραπεία για τη μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους που έχει λάβει την έγκριση του FDA, του αυστηρού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής.

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® ενδείκνυται για περιπτώσεις γυναικομαστίας;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® μπορεί να αντιμετωπίσει την ψευδογυναικομαστία. Γι’ αυτό πάντα συστήνεται υπερηχογράφημα στην περιοχή για να διαπιστωθεί ότι πράγματι υπάρχει λίπος και όχι αδένες.

Το CoolSculpting® ενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από θρομβοφιλία;

Όχι, καθότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής υπάρχει περιορισμένη αιμάτωση στην περιοχή της θεραπείας.

Αν σχεδιάζω να μείνω έγκυος τον επόμενο χρόνο, μπορώ να κάνω CoolSculpting®;

Φυσικά. Και μάλιστα η αποβολή των περίσσιων λιποκυττάρων πριν την εγκυμοσύνη προλαμβάνει την περαιτέρω συσσώρευση λίπους στις περιοχές του τοπικού πάχους, λόγω της αναμενόμενης αύξησης του βάρους κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης. Να σημειωθεί ότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® μπορεί να εφαρμοστεί και μετά την εγκυμοσύνη, αρκεί να έχουν περάσει τρεις μήνες από τον φυσιολογικό τοκετό ή έξι μήνες από την καισαρική.

Μπορεί το CoolSculpting® να εφαρμοστεί στην προ-εμμηνοπαυσιακή ή εμμηνοπαυσιακή περίοδο;

Φυσικά. Και μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά καθώς με την είσοδο στην εμμηνόπαυση μειώνεται η παραγωγή των οιστρογόνων, πέφτει ο ρυθμός του μεταβολισμού και τα λιποκύτταρα τείνουν να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος.

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® είναι μία ακριβή θεραπεία;

Όχι, δεν είναι μία ακριβή θεραπεία δεδομένου ότι προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, αντάξιο της επεμβατικής λιποαναρρόφησης. Ωστόσο, το επιτυγχάνει με μη-επεμβατικό τρόπο και επομένως προσφέρει στους υποψήφιους την πολυτέλεια να αποφύγουν την επέμβαση και ένα εύλογο διάστημα αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες λόγω αποθεραπείας.

Με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® δεν τίθεται κανένας περιορισμός πριν ή μετά τη θεραπεία. Είναι μία θεραπεία που μπορείτε να απολαύσετε στο μεσημεριανό διάλειμμα της εργασίας σας και αμέσως μετά να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Πονάει;  Τι αίσθηση έχει;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και μη-επεμβατική. Δεν προϋποθέτει κάποιου είδους αναισθησίας ή αναλγησίας. Η αίσθηση ψύχους είναι αντιληπτή μονάχα τα πρώτα λεπτά, καθώς πολύ γρήγορα το δέρμα μουδιάζει τοπικά και δεν υπάρχει περαιτέρω ενόχληση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα σας, να εργαστείτε στο λάπτοπ σας ή απλά να χαλαρώσετε και έτσι ξαπλωμένοι να αποχαιρετίσετε το επίμονο τοπικό πάχος.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από τρεις βδομάδες, όμως τη μεγάλη διαφορά θα τη δείτε στο σώμα σας μετά από τρεις μήνες. Ο οργανισμός σας ωστόσο θα συνεχίσει να αποβάλει λιποκύτταρα για τους επόμενους έξι μήνες. Για την ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται τα αποτελέσματα παίζει ρόλο το σύστημα μεταβολισμού κάθε ανθρώπου.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Μόνο μία. Σε αντίθεση με άλλα μηχανήματα κρυολιπόλυσης, με τα οποία απαιτούνται επανειλημμένες συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® αρκεί μόνο μία. Κι αυτό χάρη στο προηγμένο σύστημα ψύξης του και τον ακριβή και ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας του. Γι’ αυτό και είναι το μοναδικό που φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Το CoolSculpting® είναι το μοναδικό μηχάνημα κρυολιπόλυσης-κρυογλυπτικής που έχει λάβει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη μόνιμη εξάλειψη του τοπικού πάχους στην περιοχή κάτω από το πηγούνι (διπλοσάγονο), τα μπράτσα, τo «σωσίβιo», τη γυναικομαστία, την κοιλιά, το στομάχι, τους μηρούς (έσω και έξω πλευρά) και τα γόνατα. Αποτελεί τη Νο1 μη-επεμβατική θεραπεία εξάλειψης του τοπικού πάχους και μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από αυτήν περισσότερο από 1 εκατομμύριο άτομα σε όλον τον κόσμο, με απόλυτη ασφάλεια και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η τεχνολογία του επιτρέπει την ακριβή και ελεγχόμενη παροχή ψύξης με στόχο μονάχα τα λιποκύτταρα του σώματος, χωρίς να επηρεάζονται ή να καταστρέφονται οι γειτονικοί ιστοί και κύτταρα. Επιπλέον, δεδομένου ότι η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® είναι μία μη-επεμβατική θεραπεία, δεν υπάρχει κίνδυνος μολύνσεων, επιπλοκών από την αναισθησία, ή άλλων παρενεργειών που σχετίζονται με την κλασική λιποαναρρόφηση.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι πιθανό να υπάρξει αίσθηση τραβήγματος, πίεσης ή μουδιάσματος, ενώ μετά το τέλος της θεραπείας μπορεί να παρατηρηθεί τοπικό μούδιασμα, ερυθρότητα, οίδημα ή αίσθηση από μικρά τσιμπήματα στην περιοχή. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά και απολύτως φυσιολογικά.

Υπάρχουν αντενδείξεις για το CoolSculpting®;

Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® αντενδείκνυται για άτομα που υποφέρουν από κρυοσφαιριναιμία (αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί ασυνήθιστη αντίδραση στο κρύο), παροξυσμική κρυοαιμοσφαιρινουρία (εξαιρετικά σπάνια διαταραχή) και κνίδωση εκ ψύχους.

Χρειάζεται να απέχω από τις δραστηριότητές μου;

Όχι. Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® είναι μη-επεμβατική θεραπεία και επομένως μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Η πιθανή αίσθηση μουδιάσματος μετά τη θεραπεία είναι παροδικό φαινόμενο και δεν εμποδίζει στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Δεδομένου μάλιστα ότι η συνεδρία με τις εξελιγμένες κέφαλές CoolAdvantage διαρκεί περίπου 35 λεπτά, πολλά άτομα προσέρχονται για θεραπεία κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος της δουλειάς τους ή την ώρα που θα αφιέρωναν σε διαφορετική περίπτωση στο γυμναστήριο.

Θα χρειαστεί να παίρνω συμπληρώματα διατροφής ή να ακολουθώ κάποιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης;

Όχι. Δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνετε κανένα συμπλήρωμα διατροφής, ούτε να υιοθετήσετε νέες συνήθειες διατροφής και άσκησης. Ο τρόπος δράσης της θεραπείας είναι βέβαιος και ανεξάρτητος από τους παραπάνω παράγοντες. Ωστόσο, για αρκετά άτομα η θεραπεία με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® λειτουργεί ως κίνητρο για να αρχίσουν να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους. Είναι σαν να τους δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία πάνω στο σώμα τους και έτσι δράττονται της ευκαιρίας αυτής για να φροντίσουν περισσότερο την εμφάνισή τους.

Ποια είναι τα σημεία υπεροχής των κεφαλών (applicators) CoolAdvantage®;

Οι κεφαλές (applicators) CoolAdvantage® υπερέχουν σε τέσσερα σημεία:

αναρροφούν περισσότερο όγκο λίπους,
η θεραπεία διαρκεί λιγότερο χρόνο,
το αποτέλεσμα είναι πιο ομοιόμορφο,
η θεραπεία φέρει λιγότερες παρενέργειες, όπως οίδημα στην περιοχή.

Μπορεί η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Φυσικά. Η αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting®, μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με άλλες μη-επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι το LPG Endermologie και οι ραδιοσυχνότητες RF, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

Τα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics είναι διαπιστευμένοι πάροχοι της θεραπείας CoolSculpting®;

Ναι. Τα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics έχουν λάβει την επίσημη άδεια για την παροχή της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting®. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εάν επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του CoolSculpting (www.coolsculpting.com) και πραγματοποιήσετε αναζήτηση για τους διαπιστευμένους παρόχους στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics είναι τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που έχουν Επιστημονικό Διευθυντή με 20ετή εμπειρία στη χρήση LASER και στην εφαρμογή Energy Based Devices όπως η εφαρμογή της θεραπείας CoolSculpting®. Η εφαρμογή της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® πραγματοποιείται υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του Dr. Τζερμιά, Δερματολόγου εξειδικευμένου στην Αγγλία και την Αμερική. Ο Dr. Τζερμιάς πλαισιώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία από τους υπεύθυνους της αμερικανικής εταιρίας Zeltiq (κατασκευάστρια εταιρία του μηχανήματος). Η Zeltiq Academy παρέχει ειδική πιστοποίηση στους εφαρμοστές της θεραπείας CoolSculpting® μετά από πολυήμερα σεμινάρια στους χώρους της.

Επομένως, η εφαρμογή της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® πραγματοποιείται σε πιστοποιημένο ιατρείο με 20 χρόνια εμπειρίας σε LASER και Energy Based Devices.

Υπάρχει κάποια εγγύηση σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα;

Αν ανήκετε σε αυτήν την σπάνια κατηγορία, η συνεδρία σας επαναλαμβάνεται και τότε θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Έχει υπολογιστεί ότι είναι μικρότερο από 4% το ποσοστό των ατόμων που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με την αυθεντική κρυολιπόλυση CoolSculpting® ούτε με τη δεύτερη συνεδρία (non-responders).

Χρειάζεται να κάνω κάποια προετοιμασία πριν υποβληθώ στη θεραπεία;

Καμία απολύτως. Αρκεί να προσέλθετε στα Δερματολογικά Ιατρεία μας έτοιμοι για τη θεραπεία που θα αλλάξει το σώμα και την ψυχολογία σας. Ή αλλιώς για το “Treatment to Transformation”!