Κρυολιπόλιση

Κρυολιπόλυση: Δεν είναι όλες οι συσκευές ίδιες

Η επαναστατική φύση της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® και η συμβολή της στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, κατέστησε την ίδια αξιαγάπητη και τη διάδοσή της πολύ γρήγορη. Η  μη-επεμβατική εξάλειψη του τοπικού πάχους χωρίς παρενέργειες και πόνο, συνδυαστικά με το μόνιμο αποτέλεσμα που εξασφαλίζει, αποτέλεσαν τα κύρια ατού χάρη στα οποία απέκτησε εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο. όμως, όπως είθισται να γίνεται με τις επιτυχημένες και αυθεντικές τεχνικές, η αντιγραφή της ήρθε πολύ σύντομα. Μάλιστα, ακολούθησε πλήθος αντιγραφών, καθώς μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, τον εμπορικό χώρο της κοσμητικής δερματολογίας γέμισαν πολλές συσκευές που έδιναν την υπόσχεση των αποτελεσμάτων του CoolSculpting®, χωρίς όμως να τηρούν αυτή τους την υπόσχεση.

5 βασικά σημεία υπεροχής της αυθεντικής κρυολιπόλυσης CoolSculpting® έναντι των υπολοίπων

Χρειάστηκε η διεξαγωγή πολυετών ερευνών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του CoolSculpting®, βάση της οποίας είναι η θεωρία ότι μέσω του ελεγχόμενου ψύχους μπορεί να προκληθεί απόπτωση (φυσιολογικός θάνατος) των λιποκυττάρων και έτσι μόνιμη ελάττωση του τοπικού πάχους, δίχως προσβολή των γειτονικών ιστών. Την τεχνική που δημιούργησαν Καθηγητές Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ κατοχύρωσε η εταιρία Zeltiq. Τα σημεία υπεροχής του  CoolSculpting® είναι πέντε.

  1. Ασφαλής θεραπεία. Το CoolSculpting® αποτελεί εγγύηση ασφαλούς εφαρμογής, καθώς πρόκειται για τη μοναδική συσκευή που έχει την κατοχυρωμένη Freeze Detect τεχνολογία. Αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα με αισθητήρες που έχει ενσωματωθεί στις κεφαλές της συσκευής (αpplicators) και παρατηρεί τη θερμοκρασία που έχει τόσο η θεραπεία όσο και το δέρμα. Αν παρατηρηθεί απόκλιση από την ιδανική θερμοκρασία, τότε ακολουθεί αυτόματη διακοπή της θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας χωρίς διακύβευση της υγείας του ασθενούς.
  2. Επίτευξη αποτελέσματος σε 1 μόλις συνεδρία. Η θεραπεία CoolSculpting® έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να παράξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε 1 μόλις συνεδρία (διάρκεια θεραπείας, μηχανισμός δράσης, ισχύς αναρρόφησης τοπικού πάχους και θερμοκρασία ψύξης που παραμένει σταθερή στους -11°C . Μεγάλο πλεονέκτημα συνιστά ακόμη και η επιλογή μεταξύ πολλών διαφορετικών κεφαλών, με στόχο την εξασφάλιση της τέλειας προσαρμογής στο δέρμα αναλόγως της περιοχής της θεραπείας (λ.χ. πιο μικρές κεφαλές για την περιοχή του διπλοσάγονου και των μπράτσων και πιο μεγάλες κεφαλές για την περιοχή της κοιλιάς και τα ψωμάκια, κεφαλές πιο κυρτές για την περιοχή των πλαϊνών της μέσης). Το γεγονός ότι το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται σε 1 μόλις συνεδρία κάνει το CoolSculpting® πιο οικονομικό συγκριτικά με το κόστος που απαιτεί η ανάγκη για αρκετές επαναληπτικές συνεδρίες με τη χρήση άλλων συσκευών κρυολιπόλυσης.
  3. FDA έγκριση. Τη θεραπευτική μέθοδος του CoolSculpting® υποστηρίζουν περισσότερες από 70  δημοσιεύσεις επιστημονικού χαρακτήρα. Το CoolSculpting® (συσκευή και μέθοδος) είναι εγκεκριμένο από τον αυστηρό αμερικανικό Οργανισμό (FDA) για τη μείωση, σε μόνιμη βάση, του τοπικού πάχους με τρόπο μη-επεμβατικό. Μάλιστα, ο FDA έχει εγκρίνει την εφαρμογή του CoolSculpting® σε 8 σημεία του σώματος, που έχουν τάση συσσώρευσης τοπικού λίπους.
  4. Αξιολόγηση (συνολική) του σώματος. Η θεραπεία CoolSculpting® υπερτερεί, επίσης, στον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται η κάθε περίπτωση. Πραγματοποιείται εκτίμηση 360o του σώματος και διαμόρφωση εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας κάθε ασθενούς, το οποίο συνιστά το ατομικό του «Treatment to Transformation» ή διαφορετικά το θεραπευτικό πλάνο που θα μεταμορφώσει το σώμα του.
  5. Ιατρική μέθοδος. Το CoolSculpting® αποτελεί ιατρική μέθοδο και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιείται μόνο σε συγκεκριμένο ιατρικό χώρο κι όχι σε κάποιο ινστιτούτο όπου δεν παρέχεται ιατρική εποπτεία.

 

Ανάρτηση στο Newsbeast